miercuri, 30 martie 2011

Sportul si influenta lui psihologica si sociala

Daca e sa consider ce chestiuni m-au ajutat cel mai mult in viata de pana acum, pot afirma cu siguranta a fost sportul si studiile.
Sportul oricare ar fi el, ori ca este individual sau de echipa dezovolta individul din punct de vedere fizic si automat psihic. Cand incepi sa te simti din ce in ce mai vital incepi sa pasesti si cu alti pasi in viata. Orice sport ai practica amator sau profesionist da un sens vietii tale, arata o maturizare a personalitatii. Chiar daca practici sporturi extreme sau joci tenis de picior sau mergi la aerobic sau faci educatie fizica sau mai mult chiar daca te joci cu lopatica intr-o sala de forta, tot ai niste rezultate vizibile atat la interior cat si la exterior.
Acum voi dezbate niste chestiuni care mi-au ramas dupa multi ani de sport, sunt anumite idealuri in ceea ce priveste sportul, insa nu insemna ca daca nu se indeplinesc acele iedealuri nu am rezultate. Sa faci sport nu insemna ca trebuie sa ai un statut sau o anumita suma de bani, sa faci sport insemna sa VREI! Cel mai bun exemplu este joggingul, nu este doar simplu, ci si eficitent. Recomand minim 30 de minute cel putin 3 zile pe saptamana, bine stabilite. Ajung si unde vroiam sa ajung, daca nu poti sau nu vrei sa faci jogging 30 de min, doar ca faci 10 min tot este ceva, fata de a nu face nimic. Orice miscare, orice activitate sportiva tot este mai buna, decat sa nu faci nimic. Maturizarea personalitatii insemna si sa alegi un stil de viata sanatos. Ce insemna direct la mine un stil de viata sanatos, activitatiile sportive intr-o buna relatie cu dieta. Dieta insemna sa nu mananc chestii grase si tot felul de chestiuni cu colesterol, prajeli si asa mai departe. Mi-am creat in ani un stil foarte exact de ce imi place sa manac si ce este sanatos.
Sanatos si viata buna nu insemna sa mananci gratare de ceafa de porc si carnati si cu o naveta de bere. Sanatos insemna sa te simti bine, sa te simti sanatos, sa te simti in forma.
O lista cu chestiuni interziste in stilul meu de viata sau care le consum foarte rar(pentru a va face o idee):
fast-food, maioneze, otet, cartofi prajiti si orice e prajit, margarine si unt, sucuri comerciale, carne de porc, oaie, miel, diferite sosuri, tigari, cafea, tot felul de mancaruri sau prajeli cu pielite sau grasimi(tochitura, pomana porcului), slanina, carne tocata, diferite salamuri si sandwish-uri preparate gata, pateuri, conserve, patiserie, medicamente.
Cu ce anume traiesc: ceaiuri, care daca sunt indulcite doar cu miere naturala luata direct de la apicultori, lapte si lactate dietetice, paine, carne de curcan si vita(pastrama), salate(tot felul de salate, in pricipal salata verde este prioritara), legume, fructe, uleti de masile, lamai, ciocolata, juice, apa, muraturi, orez.
Sportul este pentru oameni sanatosi, orice durere cat de mica ar fi, arata un avertisment. Daca ani de zile ai fost sedentar, nu inseamna ca in cateva luni vei recupera. Infometarea dupa mine, pentru a slabi, nu este o masura prea buna. Forma fizica facandu-se cu dieta lipsita de grasimi si colesterol si activitati sportive. Asa pe langa ca slabiti, mai tonifiati musculatura si va simtiti si mai in forma. Femeile daca fac sport nu insemna ca se fac musculoase. Pentru cele mai bune rezultate trebuie si mintea sa te concentrezi la ce exercitii sau activitati iti propui sa faci, o lipsa de atentie scade randamentul si creste posibilitatea accidentarii. Orice activitate sportiva ar trebui sa inceapa cu incalzire, jogging si/ sau gimnastica. Acestea te introduc mai bine de la sedinta la sedinta in lumea sportiva, insa asta nu insemna ca daca exagerezi cu greutatiile sau miscariile nu te poti accidenta.
Pana acum pe scurt as putea spune ca sportul insemna imbunatatirea felului de a fi oricarui individ. Un corp sanatos intr-o minte sanatoasa asta insemna sportul, asta e conexiunea pe care o face cu succes. Odata cu integrarea in lumea sportului si viata ti se schimba in caz ca au loc chestiuni neplacute in viata ta, recuperarea dupa un accident este mai usoara daca inainte ai dus o viata sanatoasa cu achitivitati sportive.
Influenta psihologica a sportului
Odata ce incepi sa te antrenezi, deodata incepi sa te simti mai bine, imaginea de sine creste si deci si societatea te observa la un nivel mai ridicat, decat acela cand nu aveai grija de tine.
Sportul reprima agresivitatea, consuma energia negativa. Sportul dezvolta pe langa forma fizica si pe cea mentala, sociala, devii mai sociabil si mai extrovert.
Stiu ca sunt foarte multe persoane care si-ar dori sa faca sport sau care sunt suparati pe ei ca nu au timpul necesar activitatiilor sportive. Pot spune ca daca iti doresti cu adevarat, vei gasi timp si pentru sport. Sportul fiind esential in activitatiile umane, el ajutand la deconectare. Pentru ca in lumea moderna omul nu mai munceste ca in atichitate cu muschii, ci mai mult cu mintea, insa corpul este dependent de minte. Mintea leaga o relatie indirecta cu corpul. Doar sportul poate cu adevarat sa faca o conexiune intre minte si corp, sportul poate aduce o ordine in viata ta, in ganduri, el poate ajuta organismul si mintea sa functioneze sanatos, sportul poate aduce disciplina in viata ta, daca ea este haotica. Antrenamentele devenite o normalitate, constante insemna a ramane tanar mai mult timp, pentru ca dupa cum te mentii in forma si mintea se comporta la fel, nu esti batran daca nu te consideri batran. Printr-o viata sanatoasa(alimentatie echilibrata si sanatoasa, cu antrenamente periodice si cu hranirea neuronilor) inseamna sa imbatranesti frumos Sportul creste imunitatea si totodata reduce aparitia diverselor boli. Sportul insemna o viata sanatoasa!

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...