sâmbătă, 14 iunie 2014

Freedom Is Not Free

V-am spus in mai multe randuri ca America nu este o tara atat de libera pe cat se bate moneda.
V-am spus ca acasa in Romania simti ca traiesti si esti mai liber decat pe "taramul libertatii".
In aceasta postare voi veni cu argumente de ce am tot spus asta.
Civilizatia inseamna sa nu faci cam tot ce te taie capul doar ca tu te simti bine.
Civilizatia inseamna educatie.

Insa ce legatura are civilizatia cu legea nescrisa sa iti iei pantaloni scurti care sa-ti acopere genunchiul pentru ca altfel atragi priviri dubioase asupra ta. Daca umblii pe plaja cu pantaloni scurti special pentru baie, dar mai scurti de genunchi, este foarte grav. De ce?

V-am spus intr-o postare anterioara ca desi legile ii protejeaza pe cei homosexuali, transsexuali, travesti (pot sa se si casatoreasca), o mare majoritate din cei heterosexuali ii accepta doar prin prisma legii.

S-a nimerit odata prin plimbarile mele, la Flat Building (intersectia 5 av. cu Broadway), erau sute de politisti. Am dedus dupa minute bune ca tocmai se incheiase o parada gay. Trupele speciale erau acolo pentru au existat altercatii intre straight cu homo (ca la paradele din RO).
Cea mai apasatoare injuratura pentru americani este fagot (poponarule).

Deci in conceptia americanilor sau s-a creat pur si simplu o simbolistica fara noima in ceea ce priveste de exemplu multe chestiuni normale in Romania. Purtam fular iarna si mi se atragea atentia ca doar gay poarta, in ceea ce priveste esarfele cica este clara treaba, esti homo. :))
Acelasi lucru si cu pantalonii scurti, doar gay cica poarta. De aia nu mai puteam eu! Doar nu era sa imi iau pantaloni scurti, dar care erau pana la glezna. Pe plaja nu ai voi cu slipi sau fetele cu costume de baie tanga sau sa faci toples. In unele state au avut loc proteste din partea femeilor pentru ca si ele sa primeasca dreptul sa mearga toples (pe strada), cum merg barbatii.

Pe plaja nu ai voie sa fumezi de nici un fel (am vazut amenzi date din acest motiv); nu ai voie sa consumi bauturi alcoolice (inclusiv bere); nu ai voie sa intri in apa in locurile unde nu este prezent un salvamar. Este intesat de politisti (beach patrol) si ai toate sansele sa fii prins.
Cand vrei sa mergi sa faci un gratar la padure, trebuie sa mergi in locuri special amenajate. Unde gasesti acolo gratare paralele din trei in trei metri.
In Manhattan, nu ai voie sa bei dintr-o doza neacoperita pentru ca se considera ca faci reclama.
Au reguli pentru orice! Incalcarea lor duce in pricipal la amenzi, amenzi pe care nu ai cum sa nu le platesti.
Nu ai voie sa ai nici un fel de alcool in vehiculul comercial, iar in vehiculele turist, recipientele cu alcool trebuie sa stea doar in porpagaj.

Sunt sigur ca mai exista multe reguli care ingradesc libertatea cetateanului, dar de care nu imi amintesc sau cel mai probabil, nu le cunosc.

Cine are prioritate daca intr-o intersectie ajung simultan: o masina de politie, o ambulanta si un vehicul al postei?

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...