luni, 16 iunie 2014

Mentalitatea americanilor

Si uite asa! Uite asa incepem usor usor cu partile spirituale ale experientelor din SUA.
Si uite asa am ajuns unde mi-am dorit de fapt sa ajung, la chestiunile nepalpabile.

Pentru americani timpul inseamna bani si munca echivaleaza cu succesul. Cum pasesti in SUA simti o febra a realizarii si un inconstient colectiv care te indeamna la implinire. Valorile morale nu prea au intaietate, instinctul capitalist sustine si incurajeaza la orientarea catre valorile materiale. TRIST din punctul meu de vedere.

Pot sa ma insel! Postarile sunt subiective!

"Asa se traieste in America"!

Sunt de parere ca odata ce valorile materiale au intaietate fata de cele morale atrag niste repercursiuni (cauza-efect) destul de importante. Prima ar fi cresterea infractionalitatii deoarece mentalitatea concentrata pe bani duce la persoane imorale. Infractionalitatea duce la o calitate scazuta a vietii. Viata robotizata vine (dupa parerea mea) din febra imbogatirii. Daca munca inseamna bani si daca munca inseamna succes, atunci sa fie din belsug.

In Japonia cred ca se munceste mai mult ca in SUA, insa cultura, obiceiurile, educatie pun accent pe valorile morale. Japonezii cred ca succesul vine colectiv, in SUA se pune accent pe individual.
Parca exista o programare in prealabil despre cum sa pornesti de jos, sa dai ce ai mai bun din tine si sa nu te lasi pana nu ajungi cat mai sus. Studiile arata ca este mai usor sa reusesti colectiv decat individual. Americanii vad asta ca pe o provocare. Competitia se pare ca a adus America, fara suisuri si coborasuri, pe primul loc in ceea ce priveste economia.

Americanii ne arata ca banii nu pot fi prieteni cu linistea. Ce consum de energie este in SUA in goana asta dupa imbogatire. Mie unul nu mi se potriveste. Pun mai mult accent pe linistea interioara decat pe ceea ce posed material. Banii orbesc!

Pentru ca totul se rezuma la bani in SUA, asta face sa fie mai simplu de tratat cu americanii. In afaceri sunt directi si duri, iar neimplicarea lor emotionala ii face buni manageri. Sunt dintr-o bucata si adopta un stil prietenesc. Fac glume si povestesc despre familie, chiar daca ceilalti nu inteleg sau li se pare deplasat. Sunt transparenti si uneori isi spun intentiile de bun inceput chiar daca asta reprezinta un risc. Sunt pe graba si nu vor sa piarda nici o oportunitate. Le lipseste rabdarea si atunci folosesc tot felul de expresii pentru a grabi lucrurile. Chiar daca totul se desfasoara verbal sunt consecventi si respecta ceea ce au spus. Cei care dau dovada de neseriozitate, care nu respecta ceea ce spun sau au un carcater indoielnic, este din start "exilat".
Daca nu le convine ceva, iti spun in fata si au pretentia ca si ceilalti sa fie la fel. In lumea aceasta a afacerilor, manierele nu prea isi au locul, inlaturand prin orice mijloace, orice sta in calea afacerii de succes. Nu prea ii inteleg pe cei care au doar o pozitie, considerand ca legislatia si mentalitatea americana este cea mai buna. Si uite asa se regaseste o ignoranta fata de culturile straine. $ este cel care primeaza. Tinuta, manierele, salvarea aparentelor si folosirea cartilor de vizita sunt necunoscute pentru american.
Vorbesc de la acelasi nivel folosind numele mic si nu le place sa piarda vremea. Cu americanii nu prea poti fi prieten. Prietenia fiind una artificiala, obiectul prieteniei fiind unul bazat pe un interes. Odata ce le vorbesti limba inseamna ca le cunosti si procesul gandirii. Americanii sunt vicleni, duri, dar si naivi. Apreciaza oamenii care sunt naturali si directi. Daca cineva vrea sa vand ceva, sunt obisnuiti sa fie abordati, convinsi si "atacati" cu oferte peste oferte.

Putem vorbi mult si bine despre americani si mentalitatea lor.
Americanii sunt diferiti si traiesc dupa reguli diferite, fata de europeni. Americanii traiesc dupa propriile reguli!

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...