vineri, 14 noiembrie 2014

Autentic

"A fi nemeni altul decat tu insuti intr-o lume care face tot ce poate, zi si noapte, ca sa faca din tine oricine altcineva inseamna a purta cea mai grea batalie pe care o poate duce o fiinta umana si a nu renunta la lupta niciodata."   (E.E. Cummings, poet american)

Ce paradox, sa fie cel mai greu sa fii tu insuti! Spuneam ca suntem unici si ca fiecare dintre noi percepem prin filtrul mintii noastre (istoria vietii, educatie, parinti, traditii, cultura etc.) si ca avem tendinta de-a copia.

Stim cu totii ca nu ne plac oamenii duplicitari, fatarnici, falsi... cum vrem sa-i numim. Tot ce este fals la un moment dat va iesi la iveala. Nimeni nu poate sa aiba mai multe fete la nesfarsit (o stiu pe pielea mea)! Ce am realizat este ca daca in prima faza poate ai de castigat, atunci cand esti fals, dupa ce esti prins ai numai de pierdut. Pierzi increderea celor din jur! Ce sunt oamenii fara incredere?
Oricum ai fi, unora le place persoana ta, altora nu! De ce sa nu fii tu insuti? Pentru ca atunci cand esti fals, la un moment dat iti iese la iveala adevarata fata, slabiciune, trecut etc. si uite asa pierzi persoane importante vietii tale.

Daca fiecare percepe subiectiv tot ceea ce inseamna persoana ta si daca fiecare individ este unic, de ce sa nu fii tu insuti? Sigur exista cineva care sa aiba nevoie de calitatile tale; sigur exista cineva care este atras exact de defectele tale; sigur este cineva care prefera barbatii cu par pe tot corpul; sigur exista cineva caruia ii plac fetele minione; sigur exista cineva care prefera o femeie fitoasa sau un barbat dificil ET CETERA! Pentru ca la randul nostru am avut parinti sau persoane dragi care nu au fost perfecti. Cine este perfect? Deci, chiar daca ai chelie sunt fete carora le plac barbatii cu chelie; chiar daca ai sanii mici sunt barbatii carora le plac fetele cu sanii mici. Operatiile estetice nu sunt trainice din niciun punct de vedere! Pe langa ca risti dintr-o persoana sanatosa sa incepi sa ai probleme de sanatate. Te transformi in altcineva. Cineva care nu te reprezinta si uite asa din aceasta discrepanta totul se intoarce impotriva ta! Incepi sa devii perceput comercial si de aici totul devine superficial. Iar, cum spuneam in postarile anterioare, ceea ce este superficial NU DUREAZA! Cand nu dureaza, timpul trece, si uite asa se acumuleaza frustrari care duc la posibile tulburari psihice. Totul pentru ca nu ai putut sa te accepti asa cum esti; pentru ca nu ai stiut cine esti; pentru ca nu ai inteles ca nimic nu este perfect; pentru ca atunci cand spui om, spui probleme.

Daca stii cine esti, nu iti trebuie bisturiu'! Caracterul si atitudinea sunt mult mai importante decat ambalajul. Am intalnit femei superbe care aveau un caracter atat de respingator, incat totul se "transforma" intr-o indepartare de la sine. Am intalnit femei mai putin frumoase dar cu un caracter atat de frumos, incat iti venea sa le "mananci".

Fii tu!

Exemplu:

Eu am nasul mare, in adolescenta eram un pic complexat din aceasta cauza. Oricat de mare ar devenii, nu as interveni niciodata chirurgical. Pentru ca acum consider ca face parte din farmecul meu  personal si sunt sigur ca sunt femei carora le plac cei cu nasul mare. Daca as interveni chirurgical si l-as micsora (pe langa ca as demonstra ca am o problema cu nasul meu), m-ar placea toata lumea?

Poate am pus mai mult accent pe chestiunile fizice pentru ca ele se vad, insa cand spun fii tu, fii autentic, ma refer la abosolut tot ceea ce inseamna o persoana: haine autentice dupa posibilitatile materiale (conteaza sa te reprezinte, sa fie decente si curate); accesorii cu bun gust autentice; o personalitate care sa fie autentica (ce-i in cap, e si in gura; ce-i in minte, e si pe buze); o persoana care  sa se accepte cu realizari si esecuri; o persoana care nu are probleme sa-si impartaseasca slabiciunile.

Cand esti tu, totul este mult mai trainic si ai si satisfactia ca esti acceptat asa cum esti. De cele mai multe ori, lucrurile bune, cer rabdare. Asa ca fii tu, ai rabdare si vei vedea ca intr-o zi ca se va materializa asteptarea.
 Sa fii autentic inseamna un consum mai mic de energie si o functionalitate psihica mai buna.
Sa pari altcineva inseamna un consum mare de energie, neplaceri si intr-un final, NEFERICIRE!

 Prin postarea Autenticitatea si cu cea de fata am vrut sa va impartasesc mentalitatea mea despre cum percep oamenii ceilalti oameni sau orice alta situatie/experienta. Ca prin ochii oamenilor nu va exista niciodata obiectivitate, deci este inutil sa ne contrazicem sau sa vrem sa convingem pe cineva ca noi detinem adevarul, pentru ca si noi la randul nostru suntem subiectivi si ne exprimam opiniile in urma celor traite. Adevarul este la mijloc, cu totii il detinem, dar nimeni intr-o forma absoluta.

Orice ai face, cand cineva proiecteaza asupra ta o persoana draga sau apropiata, te va placea neconditionat (de aici si zicala: cine ma vrea ma place asa cum sunt). Daca cineva nu te place, clar inconsient mintea proiecteaza o persoana antipatica din trecut (sau atribuirea unei experiente/ obiect) prin urmare iti recomand sa nu iti mai pierzi vremea si sa mergi mai departe.
Nu are rost sa incerci (consumand multa energie) sa schimbi felul cum te percepe cineva. Cu acea energie te poti preocupa cum sa devii, de la zi la zi, o persoana mai buna.
Fenomenul de Deja Vu sunt de fapt tot proiectii ale inconstientului cu experiente traite, neavand legatura in mod direct cu situatia prezenta.

Definitie: Proiectia este  un mod de apărare primar, comun psihozeinevrozei şi perversiunii, prin care subiectul proiectează asupra altui subiect sau asupra unui obiect dorinţe care vin din el însuşi, dar a căror origine îi este necunoscută, el atribuind-o unei alterităţi ce îi este exterioară.


INTREBARE: Un tip vrea sa cucereasca o tipa cu un alt statut social pe care a cunoscut-o intr-un club de fite din Bucuresti. El face tot posibilul sa nu para inferior: inchiriaza o masina scumpa, roaga un prieten sa-i ofere apartamentul dintr-o zona ok, imprumuta un costum dragut, o invita la un restaurant dragut (in ziua de salariu). Cum credeti ca va decurge intalnirea si care va fi deznodamantul?

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...