vineri, 13 februarie 2015

Valentine's Day

Nu stiu prea bine istoria acestor sarbatori copiate din SUA, insa imi amintesc ca si noi avem sarbatori de genul, dar care se pare ca si-au pierdut din popularitate. Daca nu ma insel, ale noastre sunt chiar mai vechi. Imi amintesc ca imi povestea bunica-mea despre bostanul, caruia ii dadeam o infatisare malefica, ca de ceva vreme este aceasta traditie.

Desi imi place America, am impresia ca noi copiem totul mot-a-mot. Insa poporul roman are o alta cultura si istorie, ce duce sa aiba un efect inconstient nociv. Cand ma refer la efect inconstient nociv, ma refer pe mai multe planuri.

Viata fiind dura, omul cauta orice motiv sau ocazie sa se bucure.  Intr-o dimineata, s-a trezit unul care se gandea cum sa mai faca niste bani. Cum oamenii prin fiinta lor sunt sensibili la dragoste si cum au nevoia continua sa mai fuga de la realitatea cruda, a prins aceasta sarbatoare a dragostei. La inceput mai putin, insa cu fiecare generatie care o adopta, a devenit din ce in ce mai populara. La un moment dat, devenid o sarbatoare nationala in adevaratul sens al cuvantului (oricare ar fi tara).

Uzitand de egoismul oamenilor, acestia ajung sa plateasca pe o chinezarie rosie, pana la de zeci de ori mai mult decat pretul de achizitie! Dar i-a aratat ca il iubeste/o iubeste. Mi se pare prea demonstrativ, adica totul anul ce s-a intamplat?  Dragostea intre doi oameni, sta intr-o zi sau o sarbatoare de gen? Aceste "sarbatori" cred ca sunt nocive pentru dragoste din punct de vedere psihologic. Tinerii intra in acesta valtoare periculoasa pentru sufletele lor. Dragostea se simte (dupa parerea mea), nu se demonstreaza intr-o zi anume. Insa daca nu i-ai zis tot anul cat de mult il/o iubesti, acum ar fi momentul... ce naibi, e Valentine's Day! What it's wrong with you>?
Romanul este plin de el si pe stomacul gol, asa ca parca vad maine cum cluburile si mall-urile sunt pline ochi. Comerciantii speculand momentul printr-o usoara crestere de pret.  Sarbatoarea este atat de persuasiva, incat de-a lungul timpului, vorbind cu una, cu altul, am aflat ca unii si sufera daca sunt singuri in aceasta perioada!

Deci atentie, se ia! In concluzie maine este o zi perfecta de stat acasa, ca tot anul am sburdat!

Iubiti-va mult!


Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...