miercuri, 4 martie 2015

Justitia Divina

In randurile ce urmeaza sunt convingerile mele si va rog sa le tratati ca atare. Nimeni nu detine adevarul absolut si tot ceea ce inseamna fiinte, inseamna subiectivism (pentru ca fiecare dintre noi percepe lucrurile prin experientele avute, copilarie, parinti, traditii, cultura, societate etc.). Deci cu totii ne putem insela si totodata cu totii putem avea dreptate.

In urmatoarele randuri imi voi impartasi gandurile despre un subiect delicat. Orice subiect care aduce controveste, este un subiect delicat pentru mine. De aceea va recomand ca in viata de zi cu zi sa evitati sa dezbateti subiecte delicate, deoarece puteti ajunge la cearta si chiar mai rau. Fiecare are dreptul (cum avem si noi) sa aiba propria opinie despre orice. Fiecare prin aceste opinii isi randuieste viata si prin urmare si-o influenteaza. Aceasta influenta poate avea consecinte. Deci nimeni nu este in masura sa judece alta persoana pentru ca popular vorbind: Fiecare pasare pe limba ei piere.

Inainte de a ajunge la credintele mele in ceea ce priveste Justitia Divina, va marturisesc parerea mea despre controversatul subiect al orei de religie in scoli.
Dupa parerea mea s-a facut primul pas catre civilizatie cand s-a ales ca ora de religie sa fie optionala. Biserica a inceput o intreaga campanie in mediul online (deci si biserica se adapteaza cand vine vorba de mesajul Domnului). O campanie cu mesajul: " Sa spunem Da lui Dumnezeu in scoli!"
Eu cred ca Dumnezeu este peste tot si in fiecare dintre noi. Ganditi liber!
Dupa parerea mea Romania are o mare problema cu educatia. Ora de religie se pare ca nu a format indivizi civilizati (daca aruncam o privire pe strada) care stiu ce vor de la viata!
Pentru Patriarhie este foarte importanta aceasta ora de religie in plina perioada de formare a tinerilor. Ganditi liber! Nu mi se pare normal ca exista un buget petru biserica din banii nostrii ai tuturor, atata timp cat biserica realizeaza venituri (si ce venituri...).
Romania se plange de fonduri cand vine vorba despre cele mai importante doua domenii, sanatate si educatie. Dar cand vine vorba despre cele peste 18.000 de biserici, nu ne punem niste semne de intrebare? Am ajunsi atat de bolnavi si inapoiati incat doar o minune ne mai poate salva? Catedrala Neamului, mi se pare o persiflare a cetateanului roman.  BISERICA = AFACERE!!! Banul reprezinta interesul major in lumea in care traim. Pacat~ Depinde de fiecare dintre noi daca incurajam sau nu interesele bisericii sau a clasei politice.

De ceva vreme nu imi mai fac procese de constiinta cand vine vorba de o nedreptate.
Sunt de parere ca totul in viata se plateste.
De exemplu: Rautatea.

Din punct de vedere neurologic:
Rautatea este de-a lungul timpului crescuta (prin exersare) prin faptul ca neuronii se obisnuiesc cu aceaste ganduri si actiuni rele. Prin urmare sentimentele de ura, tristete si frustrare iau locul celor de bucurie, fericire si implinire. De aici si o influenta a corpului si a vietii. Deci gaunosul isi aduce singur nefericirea.

Din punct de vedere energetic:
Oamenii rai sunt simtiti cu o energie negativa si automat respinsi.

Din punct de vedere social:
Raul atrage rau. Oamenii rai nu sunt simpatizati si chiar evitati.

Oamenii rai sunt respinsi, prin urmare, ei justifica rautatea lor prin atitudinile primite de la cei din jur. Sunt intr-un cerc vicios din care nu mai au cum sa iasa.
Nu mai au energie sa evolueze pentru ca aceasta este focalizata asupra celor din jur.

Deci singuri ne ajutam sau ne confundam prin gandurile si alegerile noastre.
Faptele de rautate pot fi platite si pe patul de moarte.

Sunt de parere ca tot ceea ce facem fata de ceilalti este exact ceea ce facem fata de noi.

Am descoperit ca sa nu mai imi pierd vremea si energia cu lucrurile urate pe care mi le fac altii. Important este ca eu sa dau ce-i mai bun din mine pentru ca fiecare isi primeste rasplata (mai devreme sau mai tarziu). Intotdeauna vor exista oameni rai, important este sa nu intram in jocul lor si sa-i lasam sa ne influenteze.
Chiar daca suferim o mare nedreptate, cu rabdare lucrurile se vor aranja aparent de la sine. Orice ni se intampla, sa nu ne uitam valorile!
Binele si raul sunt frati. Nu am aprecia binele daca nu ar exista raul. Frumusetea vietii este data de cruzimea ei.

Ganditi liber!


Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...