Butoane

luni, 5 iunie 2017

Clubul de calatorii

"Hei! Imi pari cunoscut! Ne stim din clubul de calatorii?"

Ce este acest club de calatorii, la care am primit zeci de invitatii si am si fost la doua prezentari?
Ba, uneori cand am refuzat invitatiile am primit blesteme ("lemne si pietre pe capul meu") ca nu va mai vorbi nimeni cu mine si ca voi ajunge boschetar si din astea.
Ultima oara cand am fost la o prezentare, am ajuns acolo pentru ca nu mi s-a spus despre ce e vorba pentru ca persoana in cauza voia sa-si ceara scuze pentru o anumita atitudine neplacuta fata de mine. Cand colo era vorba doar de o mare vrajeala pentru a-mi vinde membership-ul in clubul de calatorii.
Misterul si starnirea curiozitatii sunt la baza acestor cluburi.

Clubul de calatorii este o afacere multi level marketing (MLM) si se imparte in a devenii doar membru sau pentru a inscrie si alte persoane. Taxa de inscriere pentru un card gold (exista si platinum) este de 200 usd, plus o cotizatie lunara de 50 de usd. Aceste cotizatii se transforma in puncte de calatorie. Daca inscrii patru persoane, nu mai platesti cotizatia si dupa aceea incepi chiar sa faci bani dupa un sistem procentual bine pus la punct.
Pana aici nu am nicio problema. Eu unul am avut sansa sa vad cateva tari, inclusiv America, fara sa fiu membru in aceste cluburi si fara nu stiu ce discount-uri. Problema este ca abordarea este agresiva si prezentarile nu sunt decat niste vrajeli manipulatorii.
Cui nu ii place sa calatoresca? Ai sansa sa cunosti oameni noi si chiar poate sa realizezi anumite venituri, fac sa convinga pentru a baga mana in buzunar. Insa faptul ca cei care te abordeaza sunt putin cam infatuati si iti ca si cum sunt niste oameni de succes si cat de fraier esti tu ca te multumesti fiind salariat. Insa, surpriza: toti au si alte job-uri. Acelasi stil il aveau si aia cu tepele financiare din piata de capital, el tragea de tine, dar voia sa-ti dea impresia ca iti face cel mai mare avantaj in viata!
Afirmatiile de genul, acest club si aceasta afacere nu este pentru oricine, insa cand vezi ca trage cu dintii sa te convinga si simti o oarecare disperare... nu prea ti se pare chiar pentru oricine.
I-am spus unuia care imi spunea sa-l caut cand am 1000e pentru a merge la un training unde voi plange sigur: "Auzi, daca este cum spui tu, te cautam eu!"
Pe mine incepe sa ma deranjeze ca desi nu este pentru oricine, primesc in fiecare saptamana cate o invitatie sa ma intalnesc cu cineva sau se merg la o prezentare.Accentul este pus pe personal: mi s-a intamplat de cateva ori sa ies cu o femeie frumoasa, dar de fapt in spatele intalnirii era scopul de a-mi vinde acest card de membru sau cum doriti sa numiti aceasta vrajeala! Nu e pentru oricine, dar esti asaltat din toate partile! Asta fara sa fii implicat. Cine stie daca te si bagi ce mai descoperi. Insa sunt sigur ca unii fac bani frumosi din aceasta vrajeala. Cel care a conceput aceasta afacere este genial.

Prezentarile sunt bine puse la punct. Cu tehnicile bine cunoscute de manipulare picior in usa si pumn in geam. Cu persoane in public care incurajeaza la entuziasm si cu persoane care sunt exemple de succes in timp scurt. Toate exploatand nevoile oamenilor de apartenenta, de a iesi din cotidian si de a realiza venituri. Ele sunt tinute prin cafenele pe banii celor care sunt invitati prin consumatia lor. Mai sunt si unii care se respecta si inchiriaza un spatiu..dar mai rar!

In concluzie: M-am descurcat cu vacantele pana acum si ma voi descurca si de acum incolo! Nu ma mai deranjati cu miraculosul club de calatorii pentru ca nu ma INTERESEAZA! VREAU SA FIU ORICINE! Pentru mine, orice afacere care iti cere sa convingi oamenii cu asa ceva, iti pierzi credibilitatea si prietenii (daca incerci sa faci bani pe urma prieteniei). Persoanele care vor sa faca bani din asa ceva devin cameleonice si isi pierd valorile sanatoase. Si orice vrajeala, la un moment dat se evapora si ramaneti cu timpul si energia pierdute!

Niste articole despre acelasi subiect:
http://www.turismmarket.com/cluburile-de-calatorii-invadeaza-romania

http://www.oviatabuna.ro/2014/10/dreamtrips-mlm-calatorii/

http://www.cristinapatrascu.ro/cluburile-de-calatorii-4331/

2 comentarii:

  1. Mi s-a intamplat si mie! 😂 la fel, spuneau ca ce poate fi mai bine decat sa calatoresti si sa si faci bani din asta! 😂

    RăspundețiȘtergere
  2. E bine de stiut. Am avut norocul sa nu fim abordati pana acum de personaje racolatoare in acest club de calatorii. Urasc manipularea ambalata in oferte, puncte sau orice altceva.

    RăspundețiȘtergere